torstai 23. heinäkuuta 2015

Genevestä Genovaan

Aamulla lähtö jo heti klo. 7.30 jälkeen usvaisille teille.



Lämmöt Satignyssä 19 astetta ja Mont Blancilla 13,5. Nopea visiitti Boussons-jäätikölle ennen tunneliin pujahtamista.



Mont Blanc on Euroopan korkein vuori ja sen alittava yli 11 kilometrin mittainen tunneli yhdistää Ranskan ja Italian talous- ja kulttuurialueen muuten mahdottoman vaikeakulkuisella alueella.

Aamiainen italialaisessa pikkukaupungissa (Aosta), jossa kaikki puhuvat koko ajan. Very italian. Aamiaiselta Genovaan vei upea kolmikaistainen maksullinen moottoritie, jolta hyvät näkymät ensin viljaviin alankoihin ja sitten uudelleen rehevään vuoristoon rannikkoa lähennyttäessä. Perillä oltiin heti kahden jälkeen, vaikka taukoja pidettiin milloin mistäkin syystä (aurinkorasvaa, vettä, wc:tä, bensaa). Matkalla saatiin uusi lämpöennätys 37 astetta.



Hotel Bristol löytyi helposti Genovan keskustasta. Liikenne Genovassa oli yllättäen todella rauhallista ja hillittyä. Autot hotellin eteen hätävilkkuihin ja sisään matkan ensimmäiseen upeaan hotelliin. Kaunista ja ilmastoitua.




Suihkut, minibaarit ja kaupunkiin katselemaan Aavan bongaamia nähtävyyksiä. Keskusaukion suihkulähteen, tuomiokirkon, museon ja Unescon nimeämien maailman perintökohteiden nälkiinnyttäminä päädyttiin syömään lähimpään "paikalliseen" ravintolaan suunnitellun hotellin ravintolan sijasta. Originellina pitämämme ratkaisu osoittautui jo alkupalakalojen kohdalla syömäkelvottomaksi lohta lukuun ottamatta; miekka- ja tonnikala olivat jo aikaa nähneet ja hajua saaneet. Pääruuat jäivät syömättä samoista syistä. 75 euron penalty siitä, ettei suostuttu "laittamaan kaikkia kanoja samaan munaan". Nälkä lähti, vaikka mitään ei syöty. Metrolla takaisin hotellille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti