torstai 23. heinäkuuta 2015

Pax Montana


Tiistaina aamiainen Bodenseellä, tsekattiin hotellin ranta ja lehmät ennen lähtöä Liechtensteiniin.  Tunnin ajo ruhtinaskunnan pääkaupunkiin Vaduziin, jossa elohopea kipuili jo aamupäivästä yli 30 asteeseen. Sieltä leimat passeihin ja tädin antamien ohjeiden mukaan ruhtinaskunnan kauneimpaan paikkaan Malbuniin. TomTom temppuili taas Hannalle: delaytä ja U-käännöksiä paikallisten pyykkinarujen alla.
Malbunissa (alt 1500 m) selvästi viileämpää (24,5 c). Lenkkarit jalkaan, juomapullojen täyttö purosta ja edestakaiset hissiliput vuorelle. Ylhäällä innostuttiin kuitenkin tallustelemaan lehmänkellojen kalkkeessa seuraavalle ristillä varustetulle huipulle ja sieltä vielä alas laaksoon. Aikaa retkellä hurahti 1,5 tuntia.






Coopista matkaevästä ja Zurich-järven rantaan uimapulahdukselle pariinkin otteeseen. Hotellin löytäminen neljälle hengelle osoittautui lomasesongin kynnyksellä odotettua kinkkisemmäksi pulmaksi. Lopulta onnistuttiin löytämään PaxMontana-niminen majoitusalan yritys Sachselnin kylästä. Vaatimattoman näköisen gasthausin hinta vastasi viikonlopun hintaa Turun Marinan sviitissä, mutta muutakaan ei oikein ollut tarjolla. TomTomin ohjeista huolimatta löysimme perille. Vastassa oli ensin upea, linnamainen hotellirakennus ja ehdimme jo ilahtua, että rahoille saataisiinkin vastinetta. Hotellin kupeessa oli kuitenkin pienempi ihan söpö gasthaus, jonne ajattelimme varauksemme olevan. Karmea totuus paljastui pian. Todellisuudessa varaus oli viereiseen Chalet PaxMontanaan, joka oli lähinnä sesonkityöläisten asuntolaa muistuttava kommuuni. Henkilökuntaa ei näkynyt mailla halmeilla, joten Tapsa ja Aava lähtivät etsimään sisäänkirjautumisapua varsinaisen hotellin respasta. Sieltä meidät oli upgradattu onneksi hotellin ylimpään neljänteen kerrokseen kahteen kahden hengen huoneeseen. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti