sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Monaco, Nizza ja Saint-Raphaël

Aamiainen "vesipuhaltimilla" jäähdytetyllä hotellin terassilla ja matkaan. Autot tuotiin hotellin parkista puolipalveluna: toisen sai hakea itse. Lämmöt heti yli 30 astetta ja suunnattiin ensin Monacoa kohden rantatietä pitkin, mutta aika nopeasti vaihdettiin moottoritielle löydettyämme ensin bensa-aseman, joka myi 98-100 oktaanista bensaa.




Monacoon saavuttiin puolilta päivin, ihailtiin jahdit ja autot sekä syötiin lounas laaturavintolassa. Viereisessä pöydässä hierottiin kauppoja jahdista asiaan kuuluvin särpimin ja juomin. Itse tyydyttiin lounasmenuun ja selvittiin ulos niukasti alle 200 euron laskun. Lounaan jälkeen uimaan rantabulevardin merivesiuimalaan ja sitten taas matkaan läpi Nizzan kohden Saint-Raphaelia.



 


Hanna ja Samu valitsivat moottoritien ja Aava ja Tapsa mutkittelivat rantoja ja vuoria sekä pistäytyivät Antibesin linnakekaupungissa välipalalla. Antibesin jälkeen alkoi sopivan mäkinen ja mutkainen tieosuus, jolla kaahattin paikallisten nuorten vauhdissa. Takanamme tullut tyttö ajoi yhdellä kädellä  (toinen roikkui ikkunasta) mutkatietä vauhdilla, joka sai Tapsan puristamaan rattia rystyset valkoisena. Huonompikin kuski pysyi kuitenkin nuorten vauhdissa ja Porsche Boxster osoittautui maineensa veroiseksi kurvinnielijäksi, joka ei hämmästy kuskin virheistäkään.

Aikaisemmin Saint-Raphaeliin saapuneet Hanna ja Samu olivat ehtineen testailemaan hotellin uima-altaat ja merenkin. Illallinen meinasi jäädä väliin puuttuvan pöytävarauksen takia, mutta huumorilla vinkuen saatiin paikka hotellin ravintolasta ja nautittiin kohtuu hintaan loistavaa ruokaa. Lohi carpacciot, mozzarella -salaatit, lampaan koivet, kalat, juustot, Saint Tropez -kaakut, viinit ja konjakit kuonossa suoraan sänkyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti