keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Capitol Hill, White House, Smithsonia ja Obama

Aamiainen klo 8.00 pöytään tarjoiltuna. Jutustelua ja kaupunkivinkkejä pöytäseurueelta. Kävellen keskustaan, Nation Archives -museosta bongattiin alkuperäisinä Magna Charta, Declaration of Independency, Constitution ja Bill of Rights.  Museum of American History esitteli huolella ja hyvin kaikki Amerikan käymät sodat otsikon "Price of Liberty" alla. Ja niitä kyllä riitti.

Kaupunkikuvan ja etäisyyksien pikkuhiljaa avauduttua päätettiin vuokrata taas fillarit 45 dollarilla kahdeksi päiväksi ja kierreltiin koko Constitution Cardens, National Mall ja Smithsonia. Kokonaisuus muodostaa puiston, jota ympäröi monumentaaliset uusrenesanssi- (kreikkalaista) rakennukset, jotka näyttävät jotenkin keinotekoisilta Walt Disney produktioilta joonilais-pylväineen. Kaikki maailman museot on edustettuna ja joukkoon on myöhemmin päässyt myös modernia arkkitehtuuria. Museoita kutsutaan Smithsoniaksi ensilahjoittansa James Smithsonin mukaan. Puiston päistä löytyy pitkittäisakselilla Capitol Hill ja Lincoln Memorial, poikittaisakselilla White House ja Jeffersson Memorial sekä keskeltä Washington Monument.



White Housen edusta oli suljettu ja kysyttäessä ratsupoliisi vastasi, ettei tiedä syytä, mutta arveli alueen olevan suljettu vain hetken aikaa. Kun Valkoisen Talon katolla oli tarkka-ampujia ja pihalla juhlavieraita ja ilmassa kierteli poliisihelikopteri, niin ajattelimme jäädä odottelemaan huipennusta tosin tietämättä mitä se aikoo olla. Hetken kuluttua ylitsemme lensi kolme isoa kuljetuskopteria, joista yksi laskeutui Valkoisen Talon pihalle ja lopuksi kopterista käveli ulos Barack Obama. Pyöräilyjen päätteeksi syömään Verandaan ja hotelliin peittoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti