keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Iso Omena

Saavuttiin New Yorkiin maanantaina iltapäivällä. Kolmen ja puolen tunnin tulli- ja taksimuodollisuuksien jälkeen päästiin vihdoin Manhattanille, joka avautui meille täysin ennen näkemättömänä kaupunkimaisemana. Täällä totisesti kaikki on suurta ja sitä on paljon. Illalla jaksettiin tehdä vielä kävelylenkki Times Squarelle ja hotkaista pizzaslicet, sitten jo peti kutsuikin ennen kahdeksaa.

Tiistaiaamulla herättiin tietysti kanivarhain, Hanna jo puoli viisi lakkaamaan varpaankynsiä. Aamulenkki Central Parkissa, aamiainen ja Empire State Building. Ostettiin New York Pass seitsemäksi päiväksi (200 $ = 55 kohdetta). Käytännössä ostettiin siis pääsylippu kaikkiin nähtävyyksiin ja museoihin. SkyRide, New York City Museum ja Guggenheim ehdittiin käydä tänään ennen 17.30, jolloin useimmat kohteet sulkevat. Ilta päätettiin omistaa "shoppailulle" ja suunnattiin Macy*s -tavarataloon.

Macy*sin 2 miljoonaa neliömetriä liiketilaa tekee siitä maailman suurimman lajissaan. Me ollaan siitä huonoja shoppailijoita, ettemme halua mitään lisää eikä sitä matkalaukkuihin mahtuisikaan. Eteen sattui kuitenkin esiintymislava, jonka edessä oli paitsi tv-kamerat ja muodikkaan näköisiä ihmisiä myös Karl Lagerfeldin nimi. Jäätiin vähän naureskellen odottamaan Kallea itseään ilman mitään käryä siitä mitä on oikeasti meneillään. Odottelu venyi lähes tunnin mittaiseksi, mutta poiskaan ei oikein voinut enää eturivistä lähteä. Lopulta lavalle kutsuttiin Voguen päätoimittaja Anna Wintour, joka houkutteli Karlin itsensä lavalle. Lyhyet puheet uudesta kokoelmasta, pimu kainaloon ja menoksi. Kalle hävisi maisemasta ja huippumuodin seuraajille tarjoiltiin shampanjaa. Tapsa sai kolme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti