sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Intrepid, MoMA, Little Italy, China Town

Lihaskipuisa aamu, lenkittä aamiaiselle ja kohden lentotukialus Intrepidiä, joka palveli II maailmansodassa Tyynellä merellä, myöhemmin Vietnamissa ja museona vuodesta 1982. Flight deckillä koneita potkureistä vispilään ja Black Birdiin, joka on ainoa 3mach kone maailmassa. Sisällä hyviä dokumenttielokuvia ja pahaa ruokaa. Laiturilla Concorde ja ydinkärjellä varustettuja risteilyohjuksia ampuva sukellusvene Growler vuodelta 1958. Mieletön paikka molemmista ja aikaa hurahti melkein neljä tuntia. Jatkettiin kävellen Museum of Modern Artiin. Mirot, Picassot, Dalit, Monnet, Matisset, Warholit ja muut nähtyämme päätettiin lähteä vaihteeksi syömään kiinalaista ruokaa China Towniin.




Metroaseman ja China Townin väliin osui "Little Italy" kaupunginosa ja kiinalainen ruoka alkoi jotenkin menettää hohtoaan italialaisten ravintoloiden rinnalla. Sen verran kuitenkin pysyttiin alkuperäisessä suunnitelmassa, ettei tehty päätöstä ennen kuin oltiin nähty molempien tarjonta. Täkäläisissä ravintoloissa on ovella nähtävillä menu ja "sanitary certificate". Paitsi paremman näköiset menut Italian puolella myös "sanitary certificate, pending" statukset China Townissa veivät meidät italialaisten patojen ääreen. Hyvää ruokaa, muttei kovin edullista.



Kävelyretki läpi West Broadwayn paikallisen iltaelämän ja loppumatka hotelliinYellow Capillä. Halpaa ja pomppuisaa kyytiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti