tiistai 20. syyskuuta 2011

Redwood ja Beaver

Kotiaamianen kevyesti ja ajatuksena uimaretki Kalifornian auringossa. Toivekkaasti pooleja googlaamaan ja tulos nolla. Ei yhtään maauimalaa lähitienoilla, joten päätettiin lähteä autolla beachille Muiren Redwoodsin kautta. Löydettiin jättiläispunapuut ja retkeiltiin alueella pari tuntia merkittyjä polkuja pitkin. Isoja ovat. Metsästä lähdettiin rannalle ja ylänköjen helle vaihtui puolihyytäväksi sumuksi rantaa lähestyttäessä. Uimat reppuun ja rannalle. Tosi hienoa hiekkaa, kuplavolkkarin kokoisia pelikaaneja ja melkoiset mainingit. Kukaan ei ui, emme mekään. Rannalta löytyi pelottava mottipää. Täällä Amerikassa nekin ovat suurempia.



Paluumatkalla pysähdyttiin paikallisella vesilentoasemalla ja ostettiin puolentunnin kaupunkierros Beaver-vesilentokoneella. Pahasti nilkuttava pilotti kertoi lentäneensä 37 vuotta ja tulleensa 7 kertaa tonttiin vastoin tahtoaan. Jalat olivat vammautuneet testilennon päätteeksi laskuvarjon auettua jotenkin huonosti. Co-pilotin paikka oli varattu maksettaessa Tapsalle ja ilmaan lähdettiin "round the corner" tyyliin niin, että kone koukattiin ilmaan toisen kellukkeen kautta. 1000 jalassa ohjaimet Tapsalle, muutama kaarto Golden Gaten ympäristössä ja ohjaimet takaisin päällikölle. Kaupungin yli Alcatrazin päälle ja Berkeleyn kautta laskuun lähtöpaikkaan.

Kotimatkalla ajettiin vielä Starbucs-kahvilaan tuunaamaan läppärin internetyhteyksiä kännykän kautta ja saatiinkin Tapsa kännykkä toimimaan Hotspottina tietokoneelle. Kotiin ja kauppaan hakemaan iltapalaa. Juustoa, salamia, leipää, omenaa ja viiniä. Jälkiruuaksi Hannalle jäätelö ja Tapsalle sikari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti