torstai 8. syyskuuta 2011

Wall street ja Broadway

Aamulenkki Central parkissa, aamiainen ja metrolla Down Towniin. Gunther von Hagenin Bodies Exhibitionista Wall Streetille. Gunther on se professori joka keittää ihmisiä muoviliemessä ikuisiksi ja sitten erottelee ihmisen luistaan, lihoistaan, elimistään ja suonistaan ja selittää näin olevansa suuri taiteilija. Amerikkalaisille tämä olisi liikaa ja niinpä tämä näyttely oli pienimuotoinen anatomian oppitunniksi puettu tapahtuma. Paikalla oli jopa lääkäri vastaamassa meidänkin kysymyksiin.

Wall Street on syvä pilvenpiirtäjien ympäröimä itä-länsi suuntainen kanjoni, jonne aurinko ei paljonkaan paista. Museum of American Finance kuvasi rahataloutta majavan nahoista futuureihin. Sushi-ateria meklareiden linjastoruokalassa, jossa joka toinen asiakas oli kalottipäinen.

Intiaanimuseon kautta pilvenpiirtäjämuseoon ja sieltä WTC monttua katsomaan. Kahvit Starbucs kahvilassa, joka 30 miljardin arvoinen kahvilaketjua eli noin kaksi kertaa Nokian arvoinen. Kävellen Broadway Down Townista Central Parkkiin. Matkalla Hannalle uudet lenkkarit ja päivällinen italialaisessa Stuzzi-ravintolassa. Kuuden lajin alkuruokalajitelma, oluet ja viinit yhteensä 70 dollaria.



Ruokaa sulateltiin vielä matkalle osuneessa Museum of Sex -nimisessä alan aikakirjaamossa. Kahdeksaksi taas hotellin huomiin.
Uskomattoman ystävällisiä ja kontaktihakuisia nämä newyorkilaiset kyllä ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti