lauantai 15. lokakuuta 2011

Ajelua Teletappimaassa

Aamulla maisemareittiohjeita motellin omistajalta ja pedalji pohjassa Taupo-järven ylängölle. Suota ja sadetta, joka vaihtui yhtäkkiä aurinkoiseksi kumpuilevaksi teletappimaisemaksi lampaineen ja lehmineen. Maisema täällä on kuin vuorattu vihreällä sametilla ja hobittien voisi kuvitella hypähtävän minkä kummun takaa hyvänsä.



Pahaksi onneksi TomTom kämähti, joten oltiin keskellä Middle Earthia ilman navigointilaitetta ja poikettiin epätoivoissamme paikalliseen TV- ja radiokorjaamoon. Laitetta ei saatu korjatuksi, mutta aikaa kului, vaikka kyseisessä liikkeessä kello ei ollut käynyt enää muutamaan vuosikymmeneen. Tarjolla olisi ollut mm. C-kasetteja, VHS-kasetteja ja sanelukoneen nauhoja. Matkaa jatkettiin Tapsan kännykän ja paperikarttojen voimin.


Suunniteltiin käyntiä kiiltomatoluoliin, mutta matojen kilohinta oli sen verran kova, että päätettiin tyytyä maanpäällisiin maisemiin. Matkaa jatkettiin kohden itärannikkoa, joka paljastui nilkkasyvyiseksi, ruskeansävyiseksi vuorovesialueeksi. Poikettiin houkuttelevan näköiselle rannalle, jonka valkoinen hiekka paljastui simpukankuoriksi.


Ilta alkoi hämärtää, eikä meillä ollut varattuna yösijaa. Muutama läheltä-piti-yöpaikan jälkeen päädyttiin kiinalaisen motellinpitäjän 'ryöstämäksi' ja paikallisen polttariporukan naapuriksi. Onneksi saatiin vaihdettua huone, joten poikien bileet saivat jatkua, ja mekin pääsimme retken pehmeimpään sänkyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti