sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Maui Motor Home ja Phillip Island

Hannalle punttisali ja aamiainen lähikahvilassa Tapion kanssa. Kymmenen jälkeen hakemaan Maui Motor Homea taxilla laitakaupungilta. Auto ei ollut valmis ja sitä jouduttiin odottelemaan pari tuntia. Hyvittivät puolen päivän vuokran siitä hyvästä. Jotenkin ne oli saaneet kuvastossa Motor Homen näyttämään kodikkaalta ja kivalta, mutta meidän tulevan viikon koti muistutti meistä lähinnä Billin veljen Budin likaista asuntovaunua aavikolla. Lähi-Aldin pihaan parkkiin, eväitä ja pesutarpeita kaupasta ja parin tunnin puunaaminsen jälkeen vaikutelma alkoi pikkuhiljaa raikastua. Hiukan epäuskoisina liikkeelle kohden Phillip Islandia, jolla elää kuuluisa pingviiniyhdyskunta, joka menee veteen ja nousee sieltä samalla kellon lyömällä joka päivä.

Motor Home on 7,2 pitkä, reilut 2 metriä leveä ja 3,4 metriä korkea rämisevä ja natiseva ajonautinto. Ensin luultiin, että se hajoaa jokaiseen kuoppaan, mutta 150 kilometrin ensilegin aikana aloimme ymmärtää, ettei tämä sen kummempaa ole kuin veneily vasta-aallokossa.

Illaksi leirintäalueelle telttailevien, mökkeilevien ja vaunuilevien Aussien sekaan. Molemmille tuli lapsuuden Euroopparetket mieleen. Ihan nostaginen, hassu ja epäuskoinen tunnelma siitä, että olimme ihan omien valintojen seurauksena päätyneet tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti