tiistai 25. lokakuuta 2011

Valaita ja Ulladullaa


Aikainen aamuherätys Edenissä, upea auringonnousu ja puoli kahdeksaksi laiturille valmiina kolme tuntiselle valasretkelle Cat-Baloun aluksella. Merileijonia heti aallonmurtajan päässä ja ensimmäiset valaat nähtiin jo lahden suulla. Seurailtiin hetki ryhävalasemoa ja -poikasta, jotka eivät paljon meistä piitanneet.
Aika vaikuttavia otuksia, joita pyydettiin 1980-luvulle saakka Australian vesiltä. Edenin Twofolded Bayssa valaita pyydettiin 1930-luvulle saakka pienillä veneillä yhteistyössä miekkavalaiden kanssa. Miekkavalaat ajoivat valaan lahteen, kutsuivat kalastajat tappamaan valaan ja söivät valaan kielen ja huulet ja jättivät loppuruhon kalastajille. Yhteistyö toimi vuosikymmeniä ja loppui valaiden vähyyteen ja  Old Tom -nimisen miekkavalaslauman johtajan kuolemaan 1930. Old Tom löydettiin kuolleena lahdelta ja sen luuranko on Killer Whale -museossa.

Matkan loppupuolella päästiin lähelle kahta poikasta ja emoa. Vuoden vanhat 4 tonnin painoiset poikaset villitsivät toisiaan ja tekivät näyttäviä temppuja ilmassa.  Hanna onnistui saamaan kuvan pokkarikameralla lentävästä valaasta.




Lounastettiin rantaravintolassa ja opeteltiin paikallista alkoholikulttuuria ja agronyymeja. Ruokalistassa BYO = OPM ja niin me tehtiin kun oma tonkkaviini löytyi tien toiselta puolen.


Auton ja jääkaapin tankkaus ja kohden Ulladullaa. Yöksi sateiselle leirintäalueelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti