maanantai 17. lokakuuta 2011

Arrowtown ja West Coast

Aamulla soitto Aavalle ja auringonpaisteinen aamiainen joen rannassa. Matkaan taas kohden Queenstownia ja kyytiin tienlaidasta taas Ben ja Megan, jotka tipautettiin tällä kertaa Cromwelliin ja itse jatkettiin kullankaivajakylään Arrowtowniin lounaalle.
Lounaalla päätettiin skipata Queenstown ja ajaakin länsirannikkoa pitkin takaisin Cristchurchiin. Suunnistaminen on muuten täällä siitä outoa, että aurinko paistaa pohjoisesta ja liikkuu oikealta vasemmalle. Sumuisten vuoristojen jälkeen löydettiin sateinen rannikko pahan ilman lampaineen. Lampaat ennustavat nimittäin aika hyvin huonoa säätä. Niitä esiintyy suuressa määrin sateisilla ja koleilla alueilla kuten Irlannissa, Norjassa ja Uudessa Seelannissa. Niiden villa pitää hyvin loitolla sadetta ja kylmää. Sileäkarvaiset vuohet taas ennustavat kuivempaa säätä ja lehmät puolestaan tasaisempaa maastoa. Kaikkea sitä oppii maailmaa matkaillessa. Illaksi Fox Glacierien juureen sadetta pitelemään.

2 kommenttia:

  1. Nokkelaa tuo eläimistä ennustaminen. Tuo lehmä-osuus ei kuitenkaan ole ihan vedenpitävä. Kesällä käytiin Andorrassa ja siinä reitin varrella oli jatkuvasti lehmiä niin jyrkillä laitumilla, että jos olisi ylintä vähän tönäissyt niin koko lauma olisi kierinyt kilometrin alamäkeen. Tai siltä se ainakin silmämääräisesti näytti :)

    VastaaPoista
  2. Lampaat ja vuohet ovat selvästi etanaa luotettavampia ennuseläimiä. Lehmät tuli ruiskaistua vähän kevein perustein joukon jatkoksi, sillä taitaa olla meidänkin kuvissa lehmiä vuorenvalloittajaisissa.

    VastaaPoista