torstai 20. lokakuuta 2011

Immigration Museum ja Tram Restaurant

Aamulla punttisali, uinti, aamiainen ja hotellin vaihto muutaman korttelin päähän. Saatiin upgradaus kahden makuuhuoneen sviittiin. Ei paha. Jos tulee riitaa, niin molemmille löytyy oma makuuhuone ; ) Aava tulee viikon kuluttua Sydneyhin ja suunniteltiin sinne siirtymistä ja yhteistä lomaa Aavan kanssa. Päätettiin vuokrata asuntoauto viikoksi ja matkata sillä rannikkoa pitkin Sydneyhin (900 km). Vanhoina veneilijöinä sovittiin, ettei tarpeita tehdä vaunun vessasta huolimatta samaan purkkiin, jossa asutaan. Yleensä löydät ne kuitenkin nilkoistasi.

Aavan kanssa on puhuttu Sydneystä, Queenslandistä ja Melbournesta lomakohteina ja surffattiin turhautumiseen asti lentoja ja hotelleja suunnitelman toteuttamiseksi. Ei pystytty päätöksiin, vaikka apua haettiin matkatoimistosta asti. Pohjoisessa Queenslandissa, siis siellä missä on tropiikin lämmintä ja parhaimmat riutat sukeltamiseen, meduusat ovat saapuneet rannikolle lokakuussa tappavan myrkyllisinä. Jotenkin sukeltelu siellä ei tunnu houkuttelevalta. Meduusarajan eteläpuolelta löytyy myös kivoja rantapaikkoja, mutta riutat puuttuvat. Gold Coast on kaupallisin ja Las Vegasmaisin surffausparatiisi. Taidetaan tähdätä sinne ja katsoa, saadaanko Melbourne mahtumaan vielä mukaan suunnitelmaan. Ei ole helppoa tämä lomailu.

Illaksi Hanna oli varannut The Colonial Tramcar Restaurant illallisen liikkuvassa raitsikassa. Ennen illallista käytiin Immigration museossa tutustumassa Australian lyhyeen valkoiseen historiaan ja maahanmuuttajiin. Hanna voisi vielä päästä tänne hyvin perusteluin siirtolaiseksi pari vuotta, mutta Tapion aikaikkuna on jo perusteluihin katsomatta sulkeutunut. Siis ei jäädä tänne, vaikka Melbourne onkin listattu New Yorkin ja Havaijin ohella paikaksi, johon olisi kiva palata.



Illallinen siis ratikassa. Vaunu oli kuin Idän Pikajunasta, Hercules Poirot vain puuttui. Pari tuntia, kolme ruokalajia viineineen ja kiitettävän ahkerat lasien täytöt tekivät illasta oikein maukkaan ja hauskan.  Tätähän voisi ajatella Turkuunkin houkuttelemaan työmatkalaisia julkisen liikenteen pariin. Aamulla aamiaisia ja illalla vaikkapa pähkinöitä ja kaljaa. Tupakointi olisi sallittu vaunun takaosassa sijaisevassa raitisilma-aitauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti