maanantai 21. marraskuuta 2011

Beijing


Aikainen aamuherätys, pikainen reppujen pakkaus ja taksilla lentokentälle. Parin tunnin lennon päätteeksi saavuttiin Beijingin rikinkeltaiseen kirkkaaseen ja kylmään aamupäivään. Metrolla keskustaan ja kävely hotellille.  Huoneen vaihto ja kun se ei auttanut, niin upgradaus rahalla parempaan huoneluokkaan.  Saatiin ihan säntillinen huone, mutta sovittiin, ettei oteta enää näitä 4 ½ tähden hotelleja.  Yleensä saat viiden tähden hinnat ja aulat ja kahden tähden rähmäisen huoneen.  Lepäiltiin huoneessa ja lähdettiin kävelylle kaupunkiin illallisajatuksin.

Aika karu, kolkko ja viimainen ensivaikutelma vaihtui kierroksen aikana orientaalikauppakadun romun ja ruuan sekaisesta ruuhkasta kauppakeskuksen valoisaan steriliteettiin.  Molemmat olivat liikaa meille ja etsittiin epätoivoisesti jotain ”keskiluokkaisempaa” paikkaa, josta saisi Pekingin Ankkaa.  Löydettiin ankkabaari ja Hanna herkutteli omalla puoliskollaan Tapion makuelämyksen jäädessä lähinnä oluen varaan.


Piipahdettiin hotellin Club Loungessa happy hourilla, joka osoittautui seisovaksi cocktail-pöydäksi viineineen, oluineen ja väkevine juomineen. Nyt huoneen upgradaus alkoi tuntua yhä paremmalta ajatukselta eikä hotellin liiketoimintakaan enää tuntunut perustuvan petokseen.  Iloisina aikaisin petiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti