tiistai 29. marraskuuta 2011

Ginza

Tiistai aamu alkoi hotellinvaihdolla. Päästiin pienempään, mutta keskeisemmällä paikalla olevaan Mercure-hotelliin seuraavaksi kolmeksi yöksi. Kamat huoneeseen ja lähdettiin kunnon turistibussikiertoajelulle. Selostus oli pelkästään japaniksi, mutta se ei menoa haitannut. Kierrettiin Imperial Palace, josta ei tosin näkynyt muuta kuin ympäröivä muuri. Seuraava nähtävyys oli Tokyo Tower, japanilaisten rumempi versio Eiffel-tornista. Matka jatkui siltojen yli läheiselle saarille ja sieltä Tsukijin kalamarkkinapaikalle, jossa on tarkoitus vierailla myöhemmin.



Tokion yleisvaikutelma jää aika karuksi laatikko- ja lasiarkkitehtuuriksi. Yllättävää on kaupungin hiljaisuus ja ilman puhtaus. Ihan keskeisilläkin paikoilla voit kuulla lintujen visertelyä. Keskustan kadut ovat kumin ja asfalttin sekoitusta, joka vie rengasäänet tehokkaasti. Autot ovat uusia ja bussit sekä raskasliikenne loistavat poissaolollaan. Melkoisen paljon mukavampaa kuin Turussa, jonka keskusta meluisine ja pölyävine linja-autoineen muistuttaa lähinnä Kiinan Xiangia. Tosi epämukavaa ja noloa meille turkulaisille. Tokio näyttäytyy nyt uudesta osoitteesta käsin aika miellyttävänä superkohteliaine ihmisineen.
Iltapäivällä käytiin vielä Tokion pörssissä katsomassa toimettomia meklareita ihmettelemässä kurssien menoa ostojen ja myyntien toteutuessa sähköisesti. 


Joulunodotuksen tunnelmaan täällä pääsee helpostikin. Kaupat ovat täynnä joulukrääsää, laulut raikaavat kaduilla ja ja tänään törmättiin jopa joulutuunattuun koiraan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti