torstai 10. marraskuuta 2011

Pyöräilyä ja rantaelämää Manlyllä



Skipattiin aamiainen ja lähdettiin suoraan pyöräretkelle North Headille. Kilometrejä kertyi parisenkymmentä, aikaa paloi kolmisen tuntia ja kaloreita (toivottavasti) määrättömästi. Maasto oli mäkistä, reidet ja takamus joutuivat tosi koville. Saa nähdä kävelläänkö huomenna. Mutta uurastus kannatti. Löydettiin upeita näköalapaikkoja. Näkymät lahden yli Sydneyn kaupunkiin ja merelle, josta bongattiin valaskin.



Pyöräiltiin takaisin keskustaan ja käytiin pikkulounaalla syömässä valkosipulirapuja. Sieltä hotellille vaihtamaan uikkarit päälle ja rannalle. Upeita aaltoja, uimisesta ei juuri voi puhua, mutta aalloissa pomppiminen oli huisaa. Väliin lököilyä kirjojen kera. Manly antoi parastaan. Sydneyssä vierailevia kannustetaan käymään Manlyllä, mutta oikeastaan sen pitäisi olla toisin päin. Parasta olisi asua Manlyllä ja käydä sieltä käsin Sydneyn keskustassa.



Hotellissa juteltiin pitkään omistajan kanssa. Vik Devjee on juuriltaan intialainen, mutta perhe asunut Zimbabvessa kahden sukupolven ajan. Vik käynyt aikanaan ylipistot USA:ssa ja pongannut 11 vuotta sitten Manlyn perheen tulevaksi asuinpaikaksi. Saanut "skilled professional"-residenssin  Australiaan ja yhdistänyt perheen mukaan lukien vanhempansa Manlylle. Suositteli vahvasti Manlylle muuttoa meille ja kertoi, että "business"-residenssin saa ikään katsomatta. Jos jonnekin pitäisi Ruissalosta muuttaa, niin Manly ja New York olisivat listan kärkipäässä. Saatiin hyviä vinkkejä tulevaa Singaporen matkaa varten. Illalla vielä pyöräily lauttasatamaan syömään. Odoteltiin rannalla pikkupingviinejä tulevaksi tunnin verran, mutta niitä ei näkynyt, lopulta syömään maltillinen pihvi-illallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti