keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Great Barrier Reef

Aamiaisen jälkeen Fantasea-aluksella kohden Great Barrier Reefiä, joka reunustaa pohjoista puolta Australian itärannikosta ja on nimetty yhdeksi maailman seitsemästä ihmeestä. Yli kaksituntinen matka muuttui avomerellä aika pomppuisaksi ja monet tulivat merisairaiksi. Me saavuttiin kuitenkin riutalle hyväkuntoisina, joskin hiukan kannella seisoskelun kosteuttamina. Stinger-puvut päälle kaikille varmuuden vuoksi, vaikka varsinainen meduusa-aika ei vielä ollutkaan. Veteen ensimmäisten joukossa ja retkelle riutan päälle ja äkkisyvälle reunalle. Upeat maisemat ja runsauden pulaa. Mieletön määrä yksityiskohtia laajan kokonaisuuden osana. Vesi on täällä noin 25 asteista ja vie pienemmistä yllättävän nopeasti lämmöt, joten palailtiin lautalle lämmittelemään ja lepäilemään vajaan tunnin snorklailun päätteeksi.


Lautalta hypättiin kohdalle osuneeseen puolisukellusalukseen eli lasipohjaiseen laivaan, jonka kanssa taas riutan reunalle ja päälle. Ylitti odotukset mennen tullen. BBQ -lounas ja Aava ja Tapsa vielä toiselle vähän lyhyemmälle ja rauhallisemmalle sukellukselle. Hanna oli vähän kylmissään ja jäi ottamaan valokuvia sukeltajasankareista.

Paluumatka oli tulomatkaa keikkuisampi ja aluksen henkilökunta osoittautui melkoisiksi sisarhentovalkoisiksi hoivatessaan toivonsa menettäneitä merisairaita. Tosi surkeaksi vetää kyllä ihmisen. Me kuitenkin kiipesimme taas yläkannelle tuijottelemaan horisonttia ja selvisimme matkasta hyvin tajuamatta kuitenkaan, miten jotkut saattoivat istua koko matkan sisätiloissa.

Illalla vielä uimaan altaalle ja kevyen omena-juusto iltapalan jälkeen kaikki kaatuivat aikaisin peittoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti